The (free) VST Amp Sim thread - Page 12
Page 12 of 13 FirstFirst ... 2345678910111213 LastLast
Results 89 to 96 of 103

Thread: The (free) VST Amp Sim thread

  1. #89


    Join Date: Feb 2014
    Location: The rainless forest/Vancouver
    ME: Chibby LPC/CS6
    MA: Garrison G-40
    MB: Kramer Focus
    Rig: Helix LT

    iTrader: 0

    So I'm interested in trying out some of these sims. I've downloaded off the russian link above, but it only comes up as a text file on my macbook. Am I missing a program that would open said files or are they not Mac OS friendly?

  2. Remove Advertisements
    MetalGuitarist.org
    Advertisements
     

  3. #90


    Join Date: May 2009
    Location: Southern Virginia
    ME: Swampcaster
    MA: Fender Sonoran
    MB: Squier Active Jazz 5
    Rig: Rectoverb 50

    iTrader: 7 (100%)

    Quote Originally Posted by Swedenuck 2.0 View Post
    So I'm interested in trying out some of these sims. I've downloaded off the russian link above, but it only comes up as a text file on my macbook. Am I missing a program that would open said files or are they not Mac OS friendly?
    Refer to the first post....they are plugins, and you have to have a DAW of some sort to host them. Basically, download Reaper, put the files in your VST/plugin folder and load them in the DAW.

    RHLC East Coast President

  4. #91


    Join Date: Sep 2008
    Location: London ONT
    ME: PRS
    MB: VM Jazz
    Rig: JCM800

    iTrader: 1 (100%)

    post edit:

    lepou amp and cab sims are in. But the amp sim does not seem active - no tone change when I add it to fx chain (using reaper).

    No idea how to solve this, and my brother isn't sure what the issue is either. I have restarted the program a few times.

    Thanks for your help guys
    ________________________________________
    Needs Sleep

  5. Remove Advertisements
    MetalGuitarist.org
    Advertisements
     

  6. #92


    Join Date: May 2009
    Location: Southern Virginia
    ME: Swampcaster
    MA: Fender Sonoran
    MB: Squier Active Jazz 5
    Rig: Rectoverb 50

    iTrader: 7 (100%)

    Quote Originally Posted by budda View Post
    I have downloaded lecab, but it doesn show up in my VST list despite being in the same folder as the lepou amp sims. Also I have added the hybrit to my effects chain, but the sound hasn't changed. I imagine I have missed a step in monitoring.
    Did you refresh your plugin list? Sometimes you have to for new plugins to show up. As far as the hybrit not being on, i'd probably need a screenshot. It could be as simple as the power button on the VST not being on though...I know lecab loads turned off so you have to click the power button to enable it.

  7. #93


    Join Date: Sep 2008
    Location: London ONT
    ME: PRS
    MB: VM Jazz
    Rig: JCM800

    iTrader: 1 (100%)

    So I have the amp sim working, but only on playback - not during monitor mode prior to recording. I am also in the process of getting those cab impulses and learning how to load them into lecab. (that folder list is a beast!)

    I have my interface (scarlett 2i2) set to direct monitor with no actual monitors connected, and I think that is where the issue re: amp sim during monitor lies.

    I recorded with the amp sim on, and it was clearly working.

    Cheers

    edit: turned off direct monitoring, everything seems to be working as it should. Now I need to learn how to dial this whole beast in haha.

  8. #94


    Join Date: Oct 2011
    Location: Rockville, MD
    ME: Jackson DK2M
    Rig: EVH 5150 III

    iTrader: 0

    Haven't tried them yet, but found these free ones: boxsounds - vst

  9. #95


    Join Date: Oct 2008
    Location: Riverside, Ca
    ME: Jackson DKMGT
    MA: Martin GPCPA5K
    Rig: Mindy the Framus Dragon

    iTrader: 1 (100%)

    Quote Originally Posted by BaptizedBurning View Post
    Haven't tried them yet, but found these free ones: boxsounds - vst
    Those aren't amp sims.

  10. #96


    Join Date: Mar 2010
    Location: Los Angeles
    ME: Schecter
    MA: Yamaha - Nylon
    MB: OLP MM3
    Rig: V2 / Titan

    iTrader: 0

    This new Ignite sim fucking rules.

    KVR: Emissary by Ignite Amps - Amp Simulator VST Plugin and Audio Units Plugin for Windows and Mac OS X

    Look at this thing.





    Comes in Windows and Mac btw.
    soundcloud.com/wookieslayer

    "The most important thing I look for in a musician is whether he knows how to listen." -Duke Ellington

Similar Threads

  1. This thread is sexier than Josh's thread.
    By Greg McCoy in forum General Music Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-11-2011, 02:05 PM
  2. The Good Free VST thread!
    By Zero in forum Music: Recording Studio
    Replies: 6
    Last Post: 03-09-2011, 07:36 PM
  3. Free Down MP3
    By James in forum General Music Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-25-2010, 03:11 PM
  4. Oh hey, who (in the U.S) wants a free case?
    By Scott in forum Guitar: Instrument Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 09-17-2010, 12:58 PM

Tags for this Thread


Fractal Audio Systems  Shred Training  Angel Vivaldi
Bowes Guitarworks  NumbSkull Audio Production



VigLink badge